veranderingen

De wereld verandert snel, wij moeten mee veranderen, sterker nog we hebben geen keuze. Charles Darwin zei het al "het is niet de sterkste of de meest intelligente van een soort die overleeft, maar degene die het meeste vermogen tot aanpassing aan de veranderende omstandigheden heeft". Toch klinkt dat veranderen allemaal mooi, maar uit hersenonderzoek weten wij ook dat onze hersenen een enorme hekel hebben aan veranderen. In eerste instantie roepen veranderingen weerstand op. Zelfs als je de wil hebt om je gedrag of je werkwijze te veranderen, kost veranderen moeite en tijd. 

De technieken vanuit het geïmproviseerde theater zijn zeer geschikt om de effecten van veranderen aan den lijve te ondervinden. Je maakt kennis met je eigen gedrag ten opzichte van veranderen en leert dat je zelf invloed kunt uitoefenen op de verandering. Door onze laagdrempelige manier van bezig te zijn met de veranderingen die op stapel staan, ontstaat een grotere bereidheid om mee te veranderen en zelf een rol te nemen in de veranderingen die staan te gebeuren.

De trainingen omgaan met veranderingen zijn geschikt voor zowel de non-profit als profitsector. Immers... elke organisatie blijft zichzelf veranderen. Meer informatie over onze verandertrainingen, mail ons opinfo@ervarea.nl.