we

December cadeautje...

 

De decembermaand staat weer voor de deur en een aantal familieleden van de bewoners met #dementie vraagt aan het team wat een leuk cadeautje zou kunnen zijn voor hun naaste.

Het is altijd weer lastig om iets te bedenken. Als we in het team hierover brainstormen, ontstaat een mooi idee.

Veel mensen met dementie vinden het maken van een legpuzzel erg leuk. Maar vaak zijn de stukjes zo klein of, als je grotere stukken hebt, zijn de afbeelding zo kinderlijk.

 

Het is bij een aantal bedrijven mogelijk om fotopuzzels, met grotere stukken te laten maken. Wanneer een foto wordt gekozen van een herkenbaar stukje verleden, biedt de puzzel voor iemand met dementie een prettige herinnering. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de trouwfoto, een gezinsfoto, een foto van de vroegere woonplaats of het oude huis. Hiermee heb je een persoonlijk cadeau dat ook weer een mooi aanknopingspunt biedt om samen in gesprek te gaan.

 

Tot slot: leg de puzzel niet in een kast, maar leg deze op tafel voor degene van wie hij is neer. Hiermee activeer je het spontane gedrag van mensen met dementie en wordt puzzelen een laagdrempelige en fijne bezigheid.

 

Een plaatje uit het verleden, biedt een praatje in het heden!

 

#alzheimer #betercontactmetmensenmetdementie #bijmijdoetzedatnooit