De broekriem aanhalen...

riem

De broekriem aanhalen....

 

Het gaat steeds minder met meneer Roos die lijdt aan #dementie.

Waar hij eerst nog veel zelf kon, moet hij nu geholpen worden met aankleden en is sindsdien zijn incontinentie ook toegenomen. Eerst ging het plassen op toilet nog goed, maar de laatste tijd ineens niet meer.

Voordat het team besluit om meneer incontinentiemateriaal te geven, zoeken we samen naar een mogelijke aanleiding voor deze plotselinge verandering.

Al snel wordt duidelijk dat meneer vooral wordt aangekleed door de vrouwen uit het team. Maar collega Aad heeft een mooie observatie.

Vrouwen- en mannenbroeken verschillen... zitten bij vrouwen de rits en knopen links, bij mannen zit dat rechts. Dat betekent dat we ook de riem andersom in de broek doen.

Als je als vrouw een riem bij een man in de broek doet, moet je dus niet je eigen routine volgen, want dan zit deze precies verkeerd om.

Dit bleek ook het geval bij meneer Roos. Zijn riem zat tegengesteld. Hierdoor lukte het hem niet om 'op tijd' de riem los te maken en kon hij het vaak niet meer ophouden.

 

Door de routine met de riem van meneer te volgen ging het wel goed en kon het incontinentiemateriaal weer terug de kast in.

 

Het zijn de kleine dingen die het doen.

 

#betercontactmetmensenmetdementie #bijmijdoetzedatnooit #alzheimer