Datum:
vrouw

Dementie is een ernstige ziekte waarmee we, mede door de vergrijzing, steeds meer in contact komen. Vooral de laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken en eventuele mogelijkheden om het dementieproces te beïnvloeden of zelfs te keren.

Veel mensen krijgen ook als mantelzorger of partner met de ziekte te maken. Omgaan met een naaste die lijdt aan dementie is erg moeilijk. Je moet keer op keer afscheid nemen van een stukje van je geliefde. Onze jarenlange ervaring in de zorg, gecombineerd met de vaardigheden van het geïmproviseerd theater, hebben ons geleerd dat er een manier bestaat die het contact met mensen met dementie beter kan maken.
Als je weet wat er in de hersenen van mensen met dementie gebeurt, is de stap naar de vaardigheid in de omgang immers makkelijker te maken. Een vaardigheid die is gebaseerd op kennis. Improvisatietechnieken kunnen hierbij zeer ondersteunend zijn.

In deze workshops besteden wij op praktische interactieve manier aandacht aan het dementieproces. Wat gebeurt er in de hersenen, welke gevolgen heeft dat voor iemand en wat heeft iemand nodig om zo optimaal mogelijk te kunnen blijven functioneren. Begrijpelijk en praktisch en toe te passen vanaf het moment dat je de workshop verlaat. 

Tijdens deze workshop leren en verkennen we de technieken die helpend zijn en passen we die ook toe in de eigen (werk- of privé)situatie. De workshops zijn geschikt voor verzorgenden, mantelzorgers en vrijwilligers. .

De volgende workshop is gepland op dinsdagmiddag 5 november 2019 van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten voor een workshop bedragen € 35,-. Meld je je met twee personen aan, dan betalen jullie samen € 60,-. Een workshop Beter contact met mensen met dementie kan ook incompany worden verzorgd.

Wil je meer informatie of wil je je inschrijven voor de volgende workshop, mail dan gerust naar info@ervarea.nl.