Datum:
reflectietool

De reflectietool helpt je om samen met je team oplossingen te vinden in moeilijke situaties in de omgang met mensen met dementie en andersoortige schade aan het brein. Succeservaringen leiden tot inzicht, problemen tot een actieplan.

Moeilijk te begrijpen gedrag?

In het werk met mensen met hersenschade kom je soms in moeilijke situaties terecht, waarin je het gedrag van iemand niet kunt begrijpen. Waar komt de angst of boosheid vandaan en waarom doet zich dit juist nu voor en in deze situatie?

Gebruik van de Reflectietool samen met één of meerdere collega's, leidt je naar nieuwe inzichten en praktische oplossingen.

Ook helpt de reflectietool je om meer inzicht te krijgen waarom op sommige momenten het contact of de zorg juist heel goed verlopen. Het gebruik van je eigen talenten en die van je teamleden zijn onderdeel van dit proces.

De Reflectietool is een praktisch hulpmiddel waarbij je in korte tijd tot resultaat komt, een bijeenkomst van 20 minuten is al voldoende.

Tijdens proef ervarea op 29 september kennis met het werken met de tool en de theorie achter de tool. Deelname aan de proef is gratis, je moet je alleen aanmelden, dat kan via info@ervarea.nl